Over Vreeland Vocaal

Vreeland Vocaal is in 1999 opgericht door Ria van de Braak en Robert Hoving destijds onder de naam "Het Nieuwe Koor".

Wij zijn een gemengd koor bestaande uit 20-25 koorleden waarvan de meeste afkomstig uit of  een link hebben met Vreeland en Loenen aan de Vecht.

In de afgelopen jaren hebben we vele 4­-stemmige klassieke stukken uitgevoerd van o.a. Händel, Mozart, Schubert, Bach, Fauré maar ook minder bekende muziek zoals de "Petit Messe Solennelle” van Rossini. Hierbij nodigen we steeds professionele solisten uit en worden wij begeleid door verschillende musici.

 

Ons streven is om jaarlijks een groot concert te geven ter afsluiting van het koorseizoen. Er zijn tussendoor ook kleinere optredens of bijdragen aan bijvoorbeeld Het Cultuur Platform Stichtse Vecht, de Kerstconcerten in Loenen en Concerten langs de Vecht.

 

Dirigent

Onze dirigent is Gusanne van den Brink.

 

Gusanne van den Brink studeerde zang bij Xenia Meijer aan het conservatorium van Tilburg, met als bijvak piano.

Ze studeerde vervolgens ook koordirectie, eerst aan het conservatorium van Antwerpen en daarna volgde ze de applicatie-opleiding koordirectie bij Fokko Oldenhuis en Rob Vermeulen aan het conservatorium van Utrecht.

Ze kreeg zanglessen en masterclasses van onder andere Charlotte Margiono, Nelly Miricioiu, Harry Peeters, Gemma Visser en in Wenen van Anita Evanzin.

Daarnaast verdiepte ze zich in de Lichtenberg methode en volgde lessen bij Ingrid Voermans en Gisela Rohmert in Duitsland. Gusanne wordt nu gecoacht door Miriam Drost (zang) en Fokko Oldenhuis (koordirectie).

 

Na haar studie zong ze bij het professionele koor 'Laurens Collegium Rotterdam' o.l.v. Wiecher Mandemaker. Ook werkte ze mee aan Opera's en projecten als sopraansolist, zoals Les Dialogues des Carmélites van Poulenc, en Cavalleria Rusticana van Mascagni. Op gebied van oratorium heeft zij verschillende werken als sopraansolist gezongen, zoals Die sieben Worte unsers lieben Erlösers und Seeligmachers Jesu Christi van Schütz, het Magnificat en het Gloria van Vivaldi, het Weihnachts-Oratorium en het Oster-Oratorium van Bach, de Messiah van Haendel, het Stabat Mater van Pergolesi, die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Mozart, de Messe in G-dur van Schubert, het Requiem van Fauré, het Stabat Mater van Poulenc en vele cantates van Bach. Met pianiste Martine van Veen vormt Gusanne een kamermuziekduo dat liederen uitvoert van onder andere de componisten Fauré, Quilter en Schubert. Naast haar uitvoerende werkzaamheden, heeft ze een eigen lespraktijk voor zang en piano. Ook geeft ze stemvormingsworkshops aan koren, en is ze dirigent van het gemengd kamerkoor 'Vreeland Vocaal', het mannenkoor 'De Schaffelaar' en het kinderkoor 'Passiekids'.

Lid worden?

Er is altijd ruimte voor nieuwe leden: sopranen, alten, tenoren, bassen.

 

Heb je interesse of wil je eens aftasten om te ervaren of het wat voor je is, neem dan gerust contact met ons op. We zullen je vragen om, en petit comité, voor te zingen en drie avonden een repetitie bij te wonen.

 

We oefenen op dinsdagavond van 20:15-22:15 uur in het Dorpshuis te Vreeland met onze dirigent en pianist Tjako Groenewold. Een seizoen loopt van september tot juni.

 

Via het contactformulier kan je je aanmelden.